DECOMETAL®

Decoratieve elementen

In de bouw kennen we al heel lang het gebruik van metalen zowel binnens- als buitenshuis. Tegenwoordig wordt metaal met name gebruikt vanwege de decoratieve waarde. DECOMETAL® is gespecialiseerd in het aanbrengen van metallische deklagen op haast iedere ondergrond. Op deze wijze kan men op een relatief simpele en kosten besparende wijze onderdelen van kunststof er uit laten zien als echt metaal. De aangebrachte metaallaag krijgt ook de eigenschappen van het betreffende metaal zoals de glans, kleur maar ook de fysische eigenschappen warmtegeleiding en uitzetting.

 
Het verschil maken

DECOMETAL® is gespecialiseerd in het hoogwaardig metallisch afwerken van nagenoeg alle bouwkundige materialen die daardoor een traditionele “look” van echt metaal krijgen. Hiermee ontstaan er details waarmee u het verschil kan maken. Omdat de metalisch verspoten materialen ook nog eens de waardevolle eigenschappen (bv thermische expansie) van het basismateriaal overnemen is het resultaat vele malen strakker.


Ondergrond en resultaat

De metaallaag kan haast op iedere ondergrond(kunststoffen, hout, metaal, fiberglas, glas, porselein, pelisterwerk, keramiek, beton, terracotta, karton, papier etc) worden aangebracht. Het zo ontstane resultaat is niet of nauwelijks te onderscheiden van bijvoorbeeld traditioneel gietwerk. De aangebrachte metaallaag krijgt ook de eigenschappen van het betreffende metaal zoals de glans, kleur maar ook de fysische eigenschappen warmtegeleiding en uitzetting.

Product en proces

Het product bestaat voor 75% uit metaalpoeder en het restant uit een polyesterachtige substantie met een bindmiddel. Met een eenvoudig spuit/vernevelingsproces wordt dit composiet op kamertemperatuur aangebracht op een voorbehandeld substraat. Na koude uitharding ontstaat een harde metaalcoating die eventueel na behandeld kan worden. Op deze wijze ontstaat een deklaag die voor 92% uit metaal bestaat.

Onderhoud metalen

DECOMETAL® heeft voor het onderhoud van metalen een totaal concept met unieke onderhoudsproducten. Door adequaat onderhoud behouden de metalen hun uitstraling en dat verlengt de levensduur omdat problemen door corrosie voorkomen worden. Wanneer u zelf niet over de kennis of mankracht beschikt biedt DECOMETAL® u een gespecialiseerd schoonmaakteam met ervaren medewerkers in deze tak van specialistische reiniging.

Meer referentie projecten